Ελληνική παραλία ανάμεσα στις πιο εξωτικές παγκοσμίως

Μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες, διάσημες και εκπληκτικές παραλίες του Ιονίου συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις πιο εξωτικές στον κόσμο. Για ακόμη μία φορά η ελληνική ακρογιαλιά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με την ολόλευκη αμμουδερή έκταση και τα κρυστάλλινα, παραδεισένια νερά της.

Η ελληνική παραλία που διακρίθηκε από ταξιδιωτική συντάκτρια βρίσκεται στην τελευταία θέση και πρόκειται για μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες ακτές του Ιονίου. Ο λόγος, λοιπόν, για το Μύρτο, την παραλία-βιτρίνα της Κεφαλονιάς. Ο ονειρικός Μύρτος, μαγνητίζει τον επισκέπτη πριν ακόμα φτάσει εκεί, καθώς χαζεύει από ψηλά την αντίθεση που κάνει η απέραντη κατάλευκη αμμουδιά με τις εντυπωσιακές αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά της θάλασσας. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, στην περιοχή της Πυλάρου, σε απόσταση 30 χλμ. από το Αργοστόλι, και προσεγγίζεται από δρόμο κοντά στο χωριό Διβαράτα.
Η πολυβραβευμένη και χιλιοφωτογραφημένη παραλία, που φιγουράρει μονίμως σε λίστες με τις ωραιότερες του κόσμου, περιβάλλεται από κάθετα πανύψηλα βράχια με πρασινισμένες κορυφές κι έχει ψιλή άμμο, λεπτό ολόλευκο βοτσαλάκι και νερά που βαθαίνουν απότομα. Συχνά δημιουργούνται δυνατά ρεύματα και γι' αυτό το λόγο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Η παραλία είναι οργανωμένη από κάθε πλευρά. Υπάρχει άνετο πάρκινγκ, καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλά και ναυαγοσώστης. Η μικρή σπηλιά στην άκρη της προσφέρεται για εξερευνήσεις. Η δύση του ηλίου στο Μύρτο είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όσους αντέξουν τον καυτό ήλιο και μείνουν στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα.