Κάνουν έρανο υπέρ του... Σινικού Τείχους!

Δώσε και σώσε το... Σινικό Τείχος! Έρανο, μέσα από τη διαδικασία του crowdfunding, έχει ξεκινήσει στην Κίνα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του περίφημου Σινικού Τείχους.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, το Σινικό Τείχος ήταν ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης – διοίκησης στην Κίνα. Οι εκάστοτε δυναστείες έδειχναν το κύρος και την αίγλη τους, κατασκευάζοντας νέα τμήματα, ή συντηρώντας και ανυψώνοντας παλαιότερα τμήματα του Σινικού Τείχους.

Και αν και μέχρι σήμερα, το Σινικό Τείχος παραμένει κρατική... αρμοδιότητα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής δυσπραγίας, η κυβέρνηση του Πεκίνου, είπε να καταφύγει στη στήριξη του κόσμου.

Πάντως η διαδικασία του crowdfunding έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πεκίνου, 16.000 άνθρωποι έχουν κάνει ήδη online δωρεές και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί αγγίζει τις 45.000 δολάρια.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 1,7 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την 1ηΔεκεμβρίου του 2016.

Πάντως φαίνεται ότι δεν βλέπουν όλοι με «καλό μάτι» τον e-έρανο που αποφάσισε η κινεζική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει το BBC, στα social media παγκοσμίως υπάρχει πάρα πολύ έντονη κριτική για την απόφαση αυτή.

Η κατασκευή του Σινικού Τείχους, που εξυπηρετούσε αμυντικούς σκοπούς ξεκίνησε πριν από 2.000 χρόνια. Ωστόσο, τη μορφή του που γνωρίζουμε σήμερα την πήρε επί της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644)